Bezmetisme ,,a la Lia”


N-am scris de multă vreme. Ideile nu mi-au lipsit, în schimb, mi-a lipsit dispoziția și timpul necesar așternerii ideilor.
Ciudat este că mereu am spus că atunci când voi fi pensionară voi avea vreme berechet și voi putea scrie fără a fi presată de timp, mai mereu cu ochii la ceas și cu gândul la câte am de făcut, de citit sau de verificat.
	Ei bine, nu este așa. Parcă am timp pentru mine și pentru scris din ce în ce mai puțin, și parcă, și dorința de a scrie nu mai este aceeași. Mă așez în fața calculatorului cu vreo idee încolțită care se cere scrisă, dar care nu se lasă transformată în propoziții sau în fraze care ar merita atenția cititorului și o abandonez, gândind că poate data viitoare. 
	Astăzi m-am trezit cu gândul să reîncep să scriu... să scriu orice bazaconie îmi trece prin minte. Platitudini, chestii siropoase ori patriotarde, pentru că am constatat că sunt din ce în ce mai căutate și mai apreciate. Nu contează că sunt scrise prost și uneori agramat, sau cu un limbaj licențios, ori textul este incitator la ură și discriminare. Contează doar că sunt ușor de înțeles și unora li se pliază pe simțământul ori gândul nerostit. Se spune că lumea nu are timp să citească texte mai lungi de două fraze. Ba da, are timp. Însă nu are și dispoziția să ,,rumege” idei. Sau să caute dincolo de ,,confortul intelectual”, cu atât mai mult cu cât un text este scris de cineva fără notorietate. 
	Mă amuză teribil când văd cum orice prostie (inepție ori mesaj) dacă este scrisă de cineva cu faimă, este preluată și ,,rostogolită” în spațiul virtual, cu precădere pe Facebook. În general cei care fac asta sunt aceia care au citit foarte puțin, sau de fel. Au cultura dobândită pe internet, sunt captivi în preconcepții, temându-se de schimbare, de nou. Temându-se în general de tot ceea ce nu cunosc și nu înțeleg. Acceptând doar ceea ce nu le tulbură confortul fizic și mental. Se bucură că împărtășesc aceleași idei cu așa-zișii mari intelectuali sau experți (că, nu-i așa, doar de aceea sunt faimoși, pentru că sunt oameni culți, înțelepți), numai că în cazul unora cultura și înțelepciunea sunt o mare cacealma, pentru că sunt maeștrii disimulării. 
	Foarte mulți preiau fără să analizeze conținutul acestor prostii, inepții și mesaje. Facebook-ul și rețelele sociale au oferit  posibilitatea tuturor să se exprime liber. Doar ca libertatea de exprimare lipsită de frâul bunului simț, de educație și o cultură solidă, duce la un regres social și consecințele morale sunt mult mai profunde.

17.10.2021

Despre Lia

despre mine las să spună alţii... sunt doar un boţ de lut cu ochi... cu bune şi rele... fiinţez.
Acest articol a fost publicat în diverse... și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Bezmetisme ,,a la Lia”

  1. M-aş bucura să ne scrii cât mai des. Dar timpul ăla al tău cu tine, pentru tine, e tare preţios. Aşa că nu pot insista 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s